FAQ

Što sve utjeće na cijenu kartice?

Na cijenu utjeće vrsta kartice (kontaktna, beskontaktna ili s magnetnom trakom), količina kartica, elementi na kartici te broj boja s prednje i zadnje strane kartice.

Koji su elementi kartice?

Elementi kartice su sve dodatne opcije koje se na karticu implementiraju radi personalizacije ili zaštite kao što su magnetna traka (LoCo ili HiCo), potpisna traka (bijela ili prozirna), hologram, personalizacija (embossing, infill, termalni transfer, inicijalizacija čipa).

Koja je razlika između LoCo i HiCo magnetne trake?

Količina podataka koju je moguće enkodirati u magnetsku traku jednaka je za HiCo i LoCo trake. Primarna razlika između HiCo i LoCo kartica je u tome koliko je teško enkodirati i izbrisati informaciju na magnetskoj traci.

HiCo (High Coercivity) magnetske trake najčešće su crne boje, a za njihovo enkodiranje potrebno je snažnije magnetsko polje (2750 Oersteda). To čini HiCo kartice trajnijima budući da je manje vjerojatno da će podaci enkodirani u HiCo traku biti nenamjerno izbrisani kada kartica bude izložena nekom vanjskom magnetskom polju.

LoCo (Low Coercitivity) magnetske trake mogu biti crne i smeđe boje, a enkodiraju se magnetskim poljem niskog intenziteta (300 Oersteda). LoCo kartice najčešće se koriste za aplikacije kao što su kartice za hotele, sezonske propusnice, propusnice za kratkotrajne događaje i posjete.

Koliko treba vremena da se kartice proizvedu?

Proizvodni proces kartica odvija se kroz nekoliko faza te je za svaku potrebno određeno vrijeme. S obzirom na proizvodni proces i popunjenost proizvodnje u određenom trenutku, predviđeno vrijeme za proizvodnju kartica je 2 do 3 tjedna.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!